Exposities

In het Zeeuws Archief zijn regelmatig tentoonstellingen te zien. Lees hier alles over de lopende exposities en raadpleeg het expositie-archief voor informatie over tentoonstellingen die geweest zijn.

Expositie Middelburg en Geluk

'Middelburg en Geluk’ is het onderwerp van de expositie ‘Middelburg, de gelukkigste koopstad van Zeeland’ die vanaf 2 oktober 2017 tot en met 3 februari 2018 te zien is in het Zeeuws Archief. Ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis met het thema Geluk én Middelburg 800 selecteerden archiefmedewerkers foto’s, tekeningen, gravures en andere stukken uit de eeuwenoude geschiedenis van de stad.

Tentoonstelling Middelburg 800 jaar stadsrechten 1217-2017

In 2017 is het 800 jaar geleden dat Middelburg stadsrechten kreeg van graaf Willem I van Holland en gravin Johanna van Vlaanderen. Ter gelegenheid van dit jubileum toont het Zeeuws Archief in de middeleeuwse expositiekelders grepen uit de geschiedenis van de jarige stad. De tentoonstelling 'Middelburg 800 jaar stadsrechten 1217-2017' is tot en met 3 februari 2018 te zien van ma.-vr. en elke eerste za. van de maand van 9-17 uur. Toegang gratis.

Expositiearchief

Hier vindt u een lijst met alle grote en kleinere tentoonstellingen die sinds 2000 in het Zeeuws Archief zijn georganiseerd. Een aantal van de onderwerpen zijn inmiddels omgewerkt tot Zeeuws Verhaal, elders op deze site. U vindt hier de verwijzingen overzichtelijk bij elkaar.