Exposities

In het Zeeuws Archief zijn regelmatig tentoonstellingen te zien. Lees hier alles over de lopende exposities en raadpleeg het expositie-archief voor informatie over tentoonstellingen die geweest zijn.

Tentoonstelling Middelburg 800 jaar stadsrechten 1217-2017

In 2017 is het 800 jaar geleden dat Middelburg stadsrechten kreeg van graaf Willem I van Holland en gravin Johanna van Vlaanderen. Ter gelegenheid van dit jubileum toont het Zeeuws Archief in de middeleeuwse expositiekelders grepen uit de geschiedenis van de jarige stad. De tentoonstelling 'Middelburg 800 jaar stadsrechten 1217-2017' is tot en met 3 februari 2018 te zien van ma.-vr. en elke eerste za. van de maand van 9-17 uur. Toegang gratis.

Expositie Souvenir de l'ile de Walcheren

Hoe zien de eerste toeristische foto's van Walcheren eruit? Hoe werd Walcheren in beeld gebracht? Welke herinneringen aan Walcheren brachten toeristen mee naar huis? Dat kun je bekijken op de expositie 'Souvenir de l'île de Walcheren'. Met deze tentoonstelling, die te zien is tot en met 15 september 2017, zomert het Zeeuws Archief de winter én de komende zomer door.

Expositiearchief

Hier vindt u een lijst met alle grote en kleinere tentoonstellingen die sinds 2000 in het Zeeuws Archief zijn georganiseerd. Een aantal van de onderwerpen zijn inmiddels omgewerkt tot Zeeuws Verhaal, elders op deze site. U vindt hier de verwijzingen overzichtelijk bij elkaar.