Cursussen en workshops

Overzicht van cursussen, workshops en lezingen die het Zeeuws Archief, onder meer in samenwerking met de Zeeuwse Volksuniversiteit, in najaar van 2018 en het voorjaar van 2019 organiseert.

Cursus Onderzoek naar Goliath en de kaarten van Middelburg en Domburg

Kaartenmaker Cornelis Goliath, globetrotter tegen wil en dank. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 26 oktober 2018.

Cursus Paleografie voor beginners

Wat staat daar? Paleografie voor beginners. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 29 oktober – 26 november 2018.

Cursus Wegwijs in archieven - Handel

Wat kun je in de archieven vinden over allerlei aspecten van handel. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 16 november 2018.

Cursus Slim online zoeken naar voorouders

Slim online zoeken naar voorouders via ‘Zeeuwen Gezocht’ en andere websites. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 23 november 2018.

Cursus Paleografie voor gevorderden

Nog beter lezen. Paleografie voor gevorderden. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 21 januari – 18 februari 2019.

Cursus Wonen in een monumentenpand in Middelburg

Historische woonhuizen – bouw- en bewoningsgeschiedenis, wet- en regelgeving, monumentenzorg en onderzoek. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief, de Zeeuwse Volksuniversiteit en de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland, met medewerking van de gemeente Middelburg en de Walcherse Archeologische Dienst. 22 februari – 12 april 2019.

Cursus Paleografie voor ver gevorderden

Ik kan lezen! Paleografie voor ver gevorderden. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 11 maart – 8 april 2019.

ZVU-rondleiding door de archiefdepots

Een kijkje achter de schermen in het Zeeuws Archief – De depots. Een gezamenlijke activiteit van het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Volksuniversiteit. 9 april 2019.