Middelburg VOLkoren in Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief is vol koren zaterdag 2 juni 2018! Dit jaar is het gebouw weer locatie voor het korenfestival Middelburg VÓLkoren. Tussen 12.00-17.00 uur geven diverse koren een optreden op het terras in de sfeervolle stadstuin achter het monumentale Van de Perrehuis. De ingang is via de Brouwerijpoort, Hofplein 16. De toegang is vrij. Kom genieten van koorzang op een bijzondere plek!

Zeeuws Archief is locatie voor Middelburg VOLkoren 2018

Middelburg VÓLkoren is het grootste korenfestival van Zuid-West-Nederland. Dit jaar vindt al weer de twintigste editie plaats. Op zaterdagmiddag (van 12.00 tot 17.30 uur) en zondagmiddag (van 13.00 tot 16.30 uur) zijn tegelijkertijd op ruim twintig locaties in de oude Middelburgse binnenstad, op loopafstand van elkaar, optredens van allerhande koren en ensembles te beluisteren. Centrale locaties hierbij zijn het Abdijplein en de Markt. Veel koren treden op in kerken en andere binnenlocaties en op de sfeervolle pleinen van de stad. Overal vrije toegang.

Zang in de stadstuin

Een van de bijzondere locaties is het Zeeuws Archief. Achter het monumentale achttiende-eeuwse stadspaleis 'Van de Perrehuis’, waarin de kantoren van het Zeeuws Archief zijn ondergebracht, bevindt zich een rustieke stadstuin. Het terras, waar de koren zullen optreden, grenst aan het moderne archiefcafé uit 2000. Oud en nieuw gaan hand in hand in het Zeeuws Archief. Deze unieke combinatie van oud en nieuw vormt zaterdag 2 juni het decor voor de volgende koren:

12.00 uur Vrouwen van de kaai (Bergen op Zoom)
12.30 uur Vocaal Ensemble Treble & Bass (Oosterhout)
13.00 uur Kioso Kyuwenda (Oud-Beijerland)
13.30 uur CKC Vrouwenkoor (Zoetermeer)
14.00 uur Madrigaalkoor Zeeuwse Muziekschool (Middelburg)
15.00 uur 't Zingt (Son en Breughel)
15.30 uur Sea Sound Singers(Vlissingen)

Download het totale programma van zaterdag 2 juni 2018.

Er zit muziek in het archief!

Het Zeeuws Archief zit vol muziek. Niet alleen zaterdag 2 juni 2018, maar elke dag! U kunt daarvan meegenieten. Lees het webartikel Daar zit muziek in! Historische muziek tot leven gebracht en beluister de muziek uit het archief.

We wensen u een muzikaal weekend toe tijdens Middelburg VÓLkoren en voor daarna: veel genoegen met het luisteren naar de muziek uit het archief!

Bookmark and Share